Interactief verhaal

Ook vanuit thuis kan je vele avonturen beleven, of op zijn minst deze avonturen verzinnen, uitschrijven en door anderen laten lezen. Altijd al een verhaal willen schrijven, maar nooit de juiste aanpak gevonden hiervoor? Dan is deze activiteit echt een aanrader.

Het is heel makkelijk om een interactief verhaal te beginnen en je hebt er zelfs geen voorkennis voor nodig. Wat wel helpt is een goede dosis creativiteit, want het is heel leuk om je verhaal steeds verder uit te breiden. Kader daarom het verhaal goed af zodat je niet teveel hooi op je vork neemt doordat het verhaal te groot wordt. Er zijn veel voorbeeldverhalen op het internet te vinden waar je inspiratie uit kan halen.

Als je verhaal af is, stuur je deze natuurlijk door naar iedereen om je "kunstwerk" door anderen te laten lezen. Kunnen zij het mysterie van je verhaal ontcijferen en komen ze direct uit bij de eindscène?

De online tool is te vinden op https://twinery.org/

Tips:

  • Vraag eens wat vaker om feedback door je verhaal bij anderen te laten testen zodat je verhaal goed loopt.
  • Maak er een wedstrijd van wie het leukste verhaal heeft geschreven.
      2-3 uur
         
      Online
         
      Expressie
         
      Scouts (11-15 jaar)
         
      Explorers (15-18 jaar)
         
      Roverscouts (18-21 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2020 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.