Koos Corona

www.kooscorona.comWie tijdens de coronacrisis op zoek is naar nieuw vermaak voor de kinderen, kan sinds kort het gratis bordspel Koos Corona downloaden. Het spel is educatief, maar vermaak staat voorop.

Richard Bruinen kwam op het idee, toen hij een keer een nacht wakker lag. "Ik bedacht iets leuks te maken voor mijn twee kinderen. Zij stuiterden die dagen alle kanten op, omdat het ritme van school weg is. De volgende ochtend heb ik dit 'gekke' idee weer beetgepakt en verder uitgewerkt."

Bruinen schakelde illustrator Susanne Persoon in voor de plaatjes. "Omdat het coronacrisis is, zijn we op zoek gegaan naar allerlei afbeeldingen die daarmee te maken hebben. Denk aan de berenjacht, handen wassen, gesloten scholen en een ziekenhuis", zegt Persoon.

Het spel is een mix van ganzenbord, mens-erger-je-niet en het spel popeye. Daarnaast zijn er Westlandse elementen en dus coronagerelateerde dingen in verwerkt.

In de bijlagen zijn het spelbord (in vier delen) en de spelregels te vinden

Bron: www.kooscorona.com.

30-60 minuten