herdenkingssteentjes

Iedereen kan een kiezelsteentje beschilderen of een naam erop zetten. Door dit met heel veel scouts te doen en mensen in de buurt er bij te betrekken wordt het een verbindende actie. Deze herdenkingssteentje kunnen in het weekend van 2 en 3 mei 2020 op een centrale plek in de eigen straat verzameld worden. Scouts kunnen die op 4 mei ophalen. Ze brengen de herdenkingssteentjes bijeen bij een monument waar ze in een vorm worden gelegd. Dat kan de Nederlandse vlag, een hart, bloem of de vrijheidsfakkel zijn.

Het is een Joodse traditie om steentjes achter te laten bij graven. Met dit eeuwenoude gebaar eren ze hun doden en houden ze de herinnering aan hun dierbaren levend. Ze laten een teken achter dat laat zien dat ze op bezoek zijn geweest.

In de bijlages vind je een uitgebreidere beschrijving van de actie #herdenkingssteentjes voor Dodenherdenking 2020 en over de manier waarop je de steentjes kunt decoreren.

      30-60 minuten
         
      Binnen / thuis
         
      Buiten
         
      Samenleving
         
      Expressie
         
      Bevers (5-7 jaar)
         
      Welpen (7-11 jaar)
         
      Scouts (11-15 jaar)
         
      Explorers (15-18 jaar)
         
      Roverscouts (18-21 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2021 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.