Hinkelen

Wat heb je nodig?

Stoepkrijt om het speelveld te tenenen (of een plek waar het al kant-en-klaar is) en een steen om als pion te gebruiken.

Hoe gaat het spel?

Hinkelen doe je door op één been van het ene vakje naar het andere vakje te springen op volgorde van de nummers. Je hinkelt eerst naar 1, dan naar 2, enzovoort. Wanneer er twee vakjes naast elkaar staan, dan zet je in elk vakje één voet. Hinkel verder tot het laatste vakje, draai je om en hinkel weer terug naar het begin.
Op de terugweg raap je jouw steen op en hinkel je verder naar de start.

De eerste speler staat achter de startlijn en gooit zijn of haar steen in het eerste vakje. Tijdens het hinkelen sla je het vakje met de steen erin over. Tijdens je volgende beurt gooi je jouw steen in het volgende vakje en leg je opnieuw het hele speelveld hinkelend af.

Je bent af wanneer:

  • jouw steen  niet in het juiste vakje komt
  • je tijdens het hinkelen buiten een vakje komt
  • je tijdens het oppakken van de steen jouw evenwicht verliest
  • je met een tweede hand of voet de grond aanraakt
  • je in een vakje komt waar jouw steen ligt
  • je 2 voeten in een vakje zet.
      30-60 minuten
         
      Buiten
         
      Sport & Spel
         
      Welpen (7-11 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2020 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.