Verven met waterpistolen

Verven met waterpistool is een leuke buitenkunstactiviteit voor in de zomer. Door verf op een groot canvas (een oud laken) te spuiten met een met verf gevuld waterpistool, kun je een kunstwerk maken dat de muur waard is en veel plezier hebben. Verven met een waterpistool is een super leuke schildertechniek voor alle leeftijden!

Hieronder staat hoe je een fantastisch kunstwerk met de waterpistool-schildertechniek kunt maken. Schilderen met waterpistolen is leuk om alleen of een hele groep te doen!

Wat is de beste verf om te schilderen met waterpistolen? Je kunt verdunde waterverf of andere uitwasbare verf gebruiken. Gebruik een mengsel van half water en half verf. Zo kun er gemakkelijk mee spuiten, maar blijven de kleuren helder als ze droog zijn.

Wat heb je nodig?

  • Plakkaatverf
  • Water
  • Waterpistolen (één voor elke kleur)
  • Een groot doek (oud laken)

Variaties

Variatie 1. Maak een groot schilderij, zoals bijvoorbeeld hier

Variatie 2. Doe een regenpak aan (of alleen zwemkleding) en spuit het silhouet van iemand na. Zo kun je een groepsschilderij maken, waar iedereen op staat, zoals de foto bij deze activiteit.

Variatie 3. Vind je het kliederen met verf vies, gebruik dan een grote bakstenen muur. Ga alleen of met een paar vrienden heel dicht tegen de muur staan. Nu kan iemand jullie nat te sproeien met een tuinslang terwijl heel stil blijven staan. Als het water uit is, mag je weer bewegen en kun je jullie groepsportret bewonderen! Kijk daarvoor dit filmpje.

      15-30 minuten
         
      Buiten
         
      Expressie
         
      Bevers (5-7 jaar)
         
      Welpen (7-11 jaar)
         
      Scouts (11-15 jaar)
         
      Explorers (15-18 jaar)
         
      Roverscouts (18-21 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2020 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.