teken je kompasroute

Wat heb je nodig?

  • Een vel ruitjes papier (44 x 8 ruitjes)
  • Een kompas
  • Een potlood

In de rechter onderhoek (een ruitje uit de beide hoeken) zet je een kruisje. Dat is je startpunt. Daarna lees je stap voor stap de opdrachten (zie download hieronder)

Bij 1 staat 2W, d.w.z. 2 ruitjes naar het westen, daar zet je een dikke punt, dat is je volgende startpunt. Bij 2 staat 3 naar het westen, dus 3 ruitjes naar het westen, dikke punt en zo ga je door tot je bij het einde bent.

Wanneer je dan de punten met elkaar verbindt, krijg je een woord. Soms kom je twee keer bij hetzelfde punt, maar dat is ook de bedoeling. Benieuwd of je het juiste woord hebt “gelopen”.

Een fijne tocht!

      30 minuten
         
      Binnen / thuis
         
      Uitdagende Scoutingtechnieken
         
      Welpen (7-11 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2020 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.