Natuur op je scherm

Het wordt momenteel afgeraden om de Nederlandse natuurparken te bezoeken, maar natuur is juist hetgene waar we nu allemaal zoveel behoefte aan hebben door het vele binnen zitten. Toch is het is erg belangijk dat we ons hier allemaal aan houden en de natuur dichter bij huis opzoeken. Wist je dat kijken naar de natuur op televisie ook veel gezondheidsvoordelen heeft? Daarom zullen wij de aankomende weken regelmatig een aantal natuurfilms en series aanraden. Dichterbij ga je het niet krijgen.
Meer geluk, minder stress

Een natuurfilm kijken om stress en vermoeidheid te verminderen? Goed idee! Volgens onderzoek van BBC Earth, in samenwerking met de Universiteit van Californië, is het kijken van natuurfilms en natuurdocumentaires goed voor onze gezondheid. Het onderzoek, met meer dan 7500 deelnemers, wijst uit dat het kijken naar natuurfilms niet alleen negatieve emoties zoals angst, nervositeit, stress en vermoeidheid substantieel verminderd, het maakt ons daadwerkelijk gelukkiger. Zelfs kort naar natuurbeelden kijken zorgt er al voor dat we meer plezier en tevredenheid ervaren. Natuur in huis

Dus, waar wacht je nog op? Breng de natuur naar je beeldscherm met deze drie tv-tips, en ervaar de positieve effecten.

Voor bevers en welpen

Voor oudere welpen, scouts, explorers en roverscouts

 • De Nieuwe Wildernis.
  De Oostvaardersplassen is lang onderwerp van discussie geweest. Een prachtig natuurgebied. Benieuwd wat er zich allemaal afspeelt in dit gebied? Deze natuurfilm heeft het leven in de Oostvaardersplassen erg mooi in beeld gebracht. 
 • Vroege Vogels TV.
  Ga tijdens deze natuurserie mee op onderzoek naar bijzondere dieren, planten en plekken in NL. 
 • WAD, overleven op de grens van water en land.
  Bekijk de schoonheid van het Waddengebied en zie hoe dynamisch en uniek dit landschap is. 
 • Terug in het wild.
  Er zijn door de jaren heen heel wat wilde dieren verdwenen door het toedoen van de mens. Maar als wij ons best doen, keren er een hele hoop dieren terug. Deze documentaire laat dat zien. 
 • Wildernis onder water.
  Bekijk wat er zich afspeelt in de Nederlandse onderwaterwereld. 
 • Beleef de lente.
  Op deze site van de Vogelbescherming kun je live meekijken in de nesten van 13 verschillende vogelsoorten, waaronder een zeearend en een ooievaar.
      Zolang je wilt
         
      Online
         
      Buitenleven
         
      Bevers (5-7 jaar)
         
      Welpen (7-11 jaar)
         
      Scouts (11-15 jaar)
         
      Explorers (15-18 jaar)
         
      Roverscouts (18-21 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2020 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.