tijdelijk insigne 100 jaar welpen

Het insigne “100 jaar welpen” is een tijdelijk insigne dat alleen in 2020 is te behalen. Want alleen dit jaar bestaat de welpenspeltak 100 jaar!

Jij kan dit insigne behalen door vijf van de zes opdrachten te volbrengen. Opdracht 1 t/m 3 volbreng je thuis. Hier heb je het hele jaar de tijd voor (tot en met 31 december 2020).

Opdracht 4 t/m 6 kun je samen met de hele speltak in het najaar doen. Hieronder staat de uitleg van de zes opdrachten. Ga jij de uitdaging aan om dit speciale en tijdelijke insigne te behalen?

Opdracht 1: Doe mee aan Junglebook of Records
Doe mee aan een recordpoging van het Junglebook of Records. Op deze website kunnen jullie alle records vinden. Doe een recordpoging en stuur jouw recordpoging in. Misschien kom jij wel in het Junglebook of Records!

Recordpogingen die je zelf kunt uitvoeren zijn:

  • De lucht in
  • Een gigantisch vliegtuig
  • Vuilniszakken stapelen
  • Bootje varen
  • Voedsel voor de vogeltjes,
  • De grootste pannenkoek

In mei en juni komen er nog meer records online.

Oudste welpen
Ben jij één van de oudste welpen? Verzin dan een nieuw record voor de Junglebook of Records.

Opdracht 2: Podcasts beluisteren
Luister naar alle podcasts met de verhalen van Dahinda. Deze podcast kun je hier vinden en beluisteren. Maak bij deze verhalen een stripverhaal van 6 plaatjes.

Opdracht 3: Bezoek de website van 100 jaar welpen
Bezoek de site van 100 jaar welpen en download een plaatje van Dahinda. Print Dahinda op een a4tje (zorg dat Dahinda in het midden staat en er ruimte omheen vrij is). Ga op de website van 100 jaar welpen opzoek naar informatie over Dahinda. Wat kun je allemaal over Dahinda vinden? Schrijf dat naast Dahinda.

Oudste welpen
Ben jij één van de oudste welpen? Schrijf dan ook naast Dahinda welke speciale activiteiten en evenementen er dit jaar worden georganiseerd om 100 jaar welpen te vieren.

Opdracht 4: Laat weten dat je een welp bent
Maak een foto van een opkomst in het thema van ‘100 jaar welpen’ en vertel aan vijf klasgenootjes wat je tijdens deze opkomst hebt gedaan. Tijdens de eerste opkomsten in september (voor het overvliegen) zullen we deze opkomst organiseren.

Opdracht 5: Doe mee!
Doe mee met één van de speciale activiteiten voor 100 jaar welpen. En vertel aan vijf verschillende mensen wat je die dag allemaal hebt gedaan.

Junglefestival
Het Junglefestival is op 31 oktober 2020 op acht verschillende plaatsen in het land. naar het Junglefestival. We gaan dan met heel veel andere welpen het honderd jarig bestaan vieren. Dus zet deze datum alvast in je agenda en vraag jouw leiding om meer informatie.

en/of:

Verjaardag van Dahinda
Het feestjaar wordt afgesloten met de verjaardag van Dahinda. Dahinda organiseert een groot feest en alle jungledieren en de welpen mogen komen. Dit feestje vieren we met heel Scouting. Ook hier weet jouw leiding meer over.

Opdracht 6: Vertel het anderen
Leg met je nest contact met een welpenhorde in Nederland bijvoorbeeld tijdens JOTA-JOTI of via Facebook.

Opdracht volbracht?
Lat het dan je leiding weten! Dat doe je zo:

  1. Opdracht 1: laat jouw vader of moeder de leiding appen als jouw record op de website van 100 jaar welpen is gezet of stuur het filmpje waarin te zien is dat jij een recordpoging probeert te verbreken. De oudste welpen laten hun ouders ook hun zelf bedachte recordpoging doorsturen.
  2. Opdracht 2: laat jouw vader of moeder een foto van jouw stripverhaal sturen naar de leiding.
  3. Opdracht 3: laat jouw vader of moeder een foto van Dahinda met informatie sturen naar de leiding.

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2021 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.