insigne internationaal - scouts

De jeugdleden kleuren een Scouting kleurplaat tijdens het thuis zitten, Deze kleurplaten worden verstuurd naar medemensen die een tekening of kaart kunnen gebruiken. Of tijdens een rustmoment op kamp.

 • Basisfase

  Doel van het insigne
  Scouting is een wereldwijde organisatie, jij weet dat en gaat dit verder onderzoeken. Je kijkt verder dan Nederland en laat zien dat je interesse hebt in de wereld om je heen.

  Om dit insigne te behalen, moet je bovenstaande doelen bereiken. Dit doe je door een aantal eisen uit te voeren. Zorg dat je jouw leiding kunt laten zien wat je gedaan hebt. Het is goed om van tevoren met je leiding afspraken te maken over hoe je dit doet.

  Je hebt aangetoond:

  • De drie niveaus in de organisatie van Scouting in Nederland (groep, regio, land) te kunnen benoemen en te weten welke activiteiten er voor jou georganiseerd worden op welk niveau. Zoek een aantal groepen en regio’s uit de buurt op internet en maak er een kaartje van door hun logo’s er op te zetten. Met een lijstje met ten minste 3 landelijke activiteiten van Scouting Nederland.
  • In staat te zijn de verschillen te benoemen tussen Scouting in Nederland en ten minste één ander land. Bekijk filmpjes van Scouting uit één ander land en maak een lijstje met verschillen en overeenkomsten tussen Nederlandse scout en de scouts uit je gekozen land.
  • In staat te zijn de verschillen te benoemen tussen de cultuur in Nederland en ten minste één ander land. Ga door middel van Google Maps streetview of Google Earth naar een ander land en zoek meerdere bekende of noemenswaardige gebouwen of locaties op en maak hier een collage van.
 • Verdiepingsfase

  Doel van het insigne
  Je maakt verder kennis met wat Scouting op internationaal gebied te bieden heeft. Je komt direct in contact met een scout uit een ander land en proeft door middel van een programma uit het buitenland aan Scouting over de grens.  

  Om dit insigne te behalen, moet je bovenstaande doelen bereiken. Dit doe je door een aantal eisen uit te voeren. Zorg dat je jouw leiding kunt laten zien wat je gedaan hebt. Het is goed om van tevoren met je leiding afspraken te maken over hoe je dit doet.

  Je hebt aangetoond:

  • Te weten dat Scouting Nederland is aangesloten bij WAGGGS en WOSM en te kunnen benoemen wat dit voor organisaties zijn en wat ze organiseren voor scouts. Kies een internationaal evenement uit en zoek uit wat voor activiteiten er allemaal te doen zijn, van bijvoorbeeld de Wereld Jamboree, Europese Jamboree of Summer Friendship V.
  • In staat te zijn contact te leggen met een scout in het buitenland. Krijg een foto van een scout in het buitenland waar je online contact mee hebt gehad waarbij je kan uitleggen wat voor scouting activiteit deze scout heeft gedaan.
  • Met je ploeg of troep deel te kunnen nemen aan een uitwisseling of een partnershipproject met een groep uit een ander land. Wissel een #ikscoutthuis programma uit met een andere groep of ploeg en voer deze uit.

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2021 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.