Dijken bouwen

Beschrijving van de activiteit

Thema-introductie

Aan de rand van Haveli is ook een dijkje aangelegd om het dorpje te beschermen tegen hoog water. Tijdens een wandeling ziet Shanti grote gaten in de dijk zitten. Ze kijkt in het rond en verderop ziet ze een boomstam drijven. Als ze dichterbij komt ziet ze dat het Jacala is. Zij vraagt of Jacala weet wat met de dijk gebeurt is. “Het waren muskusratten, maar die heb ik al opgegeten.” en hij wrijft over zijn buik. “Maar je kunt maar beter die dijk versterken voordat het gaat stormen!”

De activiteit

Het dorp Haveli wordt beschermd door dijken. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Het is natuurlijk het leukste om te experimenteren met verschillende soorten dijken, die je dan kunt testen met emmers water. Je kunt bijvoorbeeld een dijk maken met stenen er op, met folie er over heen, met gras, etc.

Benodigd materiaal

Diverse materialen om mee te expirimenteren zoals:

  • Emmers
  • Stenen (klinkers en keien)
  • Zand
  • Klei
  • Graspollen
  • Enzovoorts

 

 
0-30 minuten
Rond het water
Bevers (5-7 jaar)
Welpen (7-11 jaar)
Scouts (11-15 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2021 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.