ScoutCraft: Speel met je vrienden online Minecraft!

Samen met je vrienden zin in een spelletje? Kom tijdens het paasweekend naar ScoutCraft. Op dé Minecraft server van Scouting ga je samen met je vrienden op avontuur. Speel spannende spellen zoals Levend Stratego en Weerwolven of laat je creativiteit zien in een bouwwedstrijd!

De activiteiten

Tijdens het paasweekend zijn er op ScoutCraft vier uiteenlopende activiteiten te doen.

Datum & tijd Activiteit Beschrijving

Vrijdag 2 april 19:30 - 22:00

Levend Stratego | Het bosspel in Minecraft

In een van de twee teams verstop je een vlag en gaan je op een speelveld, als bijvoorbeeld maarschalk, majoor of bom, op zoek naar de vlag van de tegenstander.

Zaterdag 3 april10:00 - 12:00

Craft race | Verzamel alle items

In Minecraft kan je super veel blokken vinden. Sommige heb je zo gevonden, maar voor andere moet je een heel avontuur begaan. Tijdens Craft race ga je opzoek naar zo veel mogelijk van deze blokken om jouw set compleet te maken!

Zaterdag 3 april 13:00 - 17:00

Bouwwedstrijd | Ga de strijd aan met ScoutCrafts bouwteam

Bouw mee met het bouwteam van ScoutCraft op deze creatieve middag! Ga je voor een middeleeuws kasteel, bouw je een prachtig berglandschap, of ga je voor iets totaal anders? TIjdens de bouwwedstrijd mag je het helemaal zelf weten!

Zondag 4 april 13:00 - 15:00

Weerwolven | Wakkerdam in Minecraft

Iedereen gaat slapen en de Weerwolven worden wakker, wie kent die zin nou niet? Weerwolven is een strijd tussen de inwoners van Wakkerdam en de weerwolven. Elke nacht eten de weerwolven een inwoner op, maar overdag sturen de inwoners iemand het dorp uit. Het team dat als laatste overblijft heeft gewonnen. En, dit superleuke spel kan nu ook in Minecraft!

Aanmelden

Heb je een zelf Minecraft op de computer of op de telefoon/tablet? Dan kan je meedoen zonder je aan te melden voor de losse activiteiten. Wel moet je de eerste keer dat je bij ons op de server komt je aanmelden met SOL via onze website. Ga daarvoor naar https://minecraft.scouting.nl/spelen.

Ik heb geen Minecraft

Voor leden zonder Minecraft hebben we een beperkt aantal leenaccounts. Je kan je per activiteit inschrijven via SOL. Je krijgt van ons dan een mail met een instructie en inloggegevens. Je kan het account alleen gebruiken tijdens de activteit waarvoor je je hebt aangemeld en op=op. Na aanmelding ontvang je per e-mail de informatie voor de dag(en) waarvoor je je hebt opgegeven.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Loop je vast of heb je vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Weer naar buiten activiteiten

60-90 minuten
Online - minecraft.scouting.nl
Welpen (7-11 jaar)
Scouts (11-15 jaar)
Explorers (15-18 jaar)
Roverscouts (18-21 jaar)

Deze website is door Scouting Nederland ontwikkeld. Alle activiteiten op de website zijn ook terug te vinden op activiteitenbank.scouting.nl.

Copyright © 2021 Scouting Nederland.

Beeldbellen
Soms is beeldbellen of chatten onderdeel van de activiteiten die we aanbieden. Let op dat het medium dat je gebruikt veilig is voor kinderen en jongeren. Houd je aan de gebruikersvoorwaarden van het platform, de geldende leeftijdsgrenzen, de privacyregels en heb oog voor sociale veiligheid.